Wat leer je

Knipsel

Basiscursus
In de basiscursus leer je een volledige ontspanningsmassage te geven, met technieken vanuit de Rebalancing. Het is een heel fysieke, langzame en intensieve massage, die veel aandacht schenkt aan de manier van aanraken.

Je leert diep in de spieren en weefsels te masseren, de gewrichten te ontspannen en zachte massage. We leren je om te werken vanuit ontspanning; onder andere door je eigen lichaam zo efficiënt mogelijk te gebruiken en jezelf te blijven voelen. Hierdoor ben je als gever na de massage zelf ook verkwikt en energiek. Wij geven ook ruim aandacht aan de kunst van het ontvangen van de massage.

Vervolgcursus 1
In de vervolgcursus 1 leer je de structuur los te laten en meer vanuit je intuïtie te werken. Deze cursus nodigt uit om goed te ontspannen en te rusten tijdens het masseren en het ontvangen. Je ervaart hoe dit doorwerkt in de kwaliteit van je aanraking. We herhalen en leren nieuwe technieken. Daarnaast leer je meer over spanningsplekken en het soepeler, vrijer maken van je lichaam. In de cursus wordt globaal gewerkt met het hele lichaam, met een nadruk op de steunende gebieden: schouders, bekken en rug. De schouders krijgen de meeste aandacht.

Vervolgcursus 2
De vervolgcursus 2  is voor cursisten die de basis- en vervolgcursus 1 gevolgd hebben. Deze cursus geeft nog meer verdieping en behandelt nieuwe technieken waarbij het accent ligt op de ontvangende gebieden de buik en borst.  En er wordt aandacht besteed aan de gebieden zoals gewrichten, diafragma’s en segmenten waar de energie kan blokkeren, deze handelingen zijn makkelijk te integreren bij wat je al geleerd hebt .

Tijdens deze cursus gaan we in op het geven en ontvangen, contact maken en verbinden. Je wordt uitgenodigd om nog meer uit te dijen met wat er is.

‘Het dagelijkse leven doet een groot beroep op mijn hoofd, waardoor ik mijn lichaam kwijt kan raken als bondgenoot. Een respectvolle, langzame, intensieve aanraking helpt mij weer in mijn lichaam te ontspannen!’

Ervaringen
Twee cursus-deelneemsters (Esther en Annelies) delen hun ervaring in onderstaande video’s. 
Klik op de afbeeldingen om de video’s af te spelen: